-Askel kohti parempaa terveyttä!

“Vyöhyketerapia stimuloi ja tasapainottaa elimistön toimintoja, eli se on oiva hoitomuoto säännölliseen mielen ja kehon hyvinvoinnin ylläpitoon.”

Vyöhyketerapeuttinen käsittely on lempeää, yleensä ihanalta tuntuvaa, hemmottelevaa ja se rentouttaa syvästi. Silti se on samaan aikaan erittäin tehokas ja vaikuttava hoitomuoto monenlaisiin vaivoihin!

Vyöhyketerapia perustuu vuosituhansia vanhoihin perinteisiin. Suuntauksia on monenlaisia; minun käyttämässäni tekniikassa käsitellään vain jalkaterien alue. Hoitotyylissäni yhdistyy perinteinen viisaus, moderni tieto sekä henkilökohtainen osaamiseni. Luon jokaisesta hoitohetkestä ainutlaatuisen huomioimalla asiakkaan tarpeet. Hoitorutiinini ei ole kaavamainen, vaan muotoutuu juuri siinä hetkessä asiakkaan kertomuksen ja intuitioni mukaan! Yleensä yhdistän hoitoon aromaterapiaa. Hoitoon voi myös yhdistää hierontaa, energiahoitoa ja terapeuttista keskustelua. Yleensä ensimmäiseen kertaan varataan aikaan 1,5 tuntia. Tämä sessio sisältää mainitsemani aromaterapian, energiahoidon, hieronnan sekä keskustelun. Jatkohoitojen pituus ja laatu määräytyy asiakkaiden tarpeiden mukaan. Ajanvarauksen yhteydessä voit kertoa tilanteestasi ja toki ensimmäinen kerta voi olla myös lyhyempi tai pidempi.

Tässä kuvailen tarkemmin muutamia aihealueita, joihin haetaan ja saadaan apua:

• Stressin purku ja rentoutuminen: Hoidon avulla rauhoitetaan kehon hermostojärjestelmää. Se laskee stressitasoja ja edistää kokonaisvaltaista rentoutumista.

• Päänsäryn ja migreenin helpotus: Hoidossa keskitytään mm. pään, niskan, hartioiden ja selkärangan alueen heijasteisiin, jotta voidaan lievittää jännityksiä niillä alueilla sekä lievittää näistä ja stressistä johtuvaa päänsärkyä.

• Hormonaalinen tasapaino: Tässä hoitosessiossa pyritään tasapainottamaan kehon hormonitoimintaa, erityisesti keskittyen endokriinisen järjestelmän vyöhykkeisiin. Hyvä valita tämä mm. murrosiässä, vaihdevuosien aikana sekä hormonihäiriöissä (esim. vaikeus tulla raskaaksi).

• Ruoansulatusjärjestelmän tasapainottaminen: Hoito suunnataan koko järjestelmän alueille, erityisesti vatsan ja suoliston alueille. Hoito auttaa usein erilaisissa vatsa- ja suolistovaivoissa.

• Nivelten liikkuvuuden parantaminen: Hoidossa keskitytään eri nivelten heijastealueille ja tavoitteena on parantaa nivelten liikkuvuutta ja lievittää mahdollisia nivelten kipuja ja jäykkyyksiä.

• Tulehduskierteen/sairastelukierteen katkaiseminen: Hoidossa keskitytään immuunijärjestelmän tukemiseen.

• Energian tasapainottaminen ja vahvistaminen: Hoito pyrkii poistamaan stressistä ja traumoista johtuvia jännitystiloja. Tämän seurauksena kehon luonnolliset energiavirtaukset pääsevät kulkemaan vapaammin.

• Jalkapohjaväsymyksen helpotus: Tässä hoidossa tehdään lyhyt vyöhyketerapiahoito, mutta noin puolet sessiosta käytetään jalkapohjien ja jalkaterän alueen hierontaan ja käsittelyyn poistaen kireyksiä ja väsymystä.

• Tunteiden käsittely: Vyöhyketerapiakäsittelyn jälkeen keskustellaan esiin nousevista tunteista ja ajatuksista. Tämä auttaa ensinnäkin tunnistamaan ns. pinnan alla kyteviä asioita. Niiden noustua tietoisuuteen asiat voivat joskus vapautua itsestään tai niitä voi alkaa käsitellä. Näin voit alkaa vaikuttaa paremmin omaan elämääsi, mikä edistää tietenkin kokonaisvaltaista hyvinvointia.

• Kokonaisvaltainen hyvinvointihoito: Tässä hoitosessiossa vyöhyketerapiaan yhdistetään aromaterapiaa, ayurvedistä hierontaa (padabhyanga), energiahoitoa (mm. brasilialainen rentoutustekniikka) sekä terapeuttista keskustelua.

Tämän luonnollisen hoitomenetelmän on todettu helpottavan monia erilaisia vaivoja.

Luonnollisestikaan ei voi etukäteen tietää, miten hoito vaikuttaa juuri sinulle ja sinun tilanteeseesi.

Joskus apua saa vähän, joskus paljon, joskus vaiva häviää kokonaan. Asiakkaani ovat kokeneet hoidon vaikuttavan myönteisesti oloonsa tai elämäänsä aina. Samanlaisia ovat omat kokemukseni vyöhyketerapiahoitojen vastaanottajana. Kannattaa siis kokeilla! =)

Mihin voit saada apua vyöhyketerapiahoidosta?

Esim. akuutit tai krooniset kiputilat, päänsäryt, selkäsäryt, kaikenlaiset kolotukset, lihaskireydet, niveljäykkyydet, masennus, ahdistus, uupumus, energian vähäisyys, ylikierrokset, stressi, kuukautisvaivat, hedelmöittymisongelmat, vaihdevuodet, kun elämä tuntuu tyhjältä jne.

On tiettyjä sairauksia, joiden aikana vyöhyketerapiaa EI suositella:

Kehon akuutti myrkytystila
Pahanlaatuinen kasvain
Psykoosi tai sen kaltainen tila
Päihteiden vaikutuksen alaisena oleminen
Kuume tai esim. voimakas tulehdustila
Vaikea sydänvika (tai esim. sydämentahdistin)

Vyöhyketerapiaan tullessa huomioitavia muita mahdollisia riskitekijöitä, eli esteitä tietyn alueen hoitoon:
Raskauden ensimmäinen kolmannes: voi tulla hoitoon, mutta on muistettava sanoa raskaudesta, jotta hoitaja voi välttää mm. kohdun aluetta.
Diabetes (hoito ei voi olla liian voimakas) -Elinsiirrännäiset: estävät niihin kohdistuvan hoidon (eli voi tulla hoitoon, muttei voi hoitaa sitä aluetta)
Keinonivelet: estävät niihin kohdistuvan hoidon (eli voi tulla hoitoon, muttei sitä aluetta hoideta, eikä sen alueen hoito “menisi perille”)
Kierukka: estää kohtuun kohdistuvan hoidon (eli voi tulla hoitoon, muttei kohtua voi hoitaa)

Yhteys

nina.m.heino@gmail.com

 (040) 93 43 273

Osoite

Toivolankuja 7, 21350 Ilmarinen (Lieto)

Seuraa:

Design by Lovesta
©Nina Heino 2023